Свято Масляної у Новобаварському парку

Масляний тиждень – одне з улюблених народних свят – воно уособлює закінчення зими та повернення весни. Вважають, що Масляна – час примирення, прощення та … радощів, рясних трапез та рум’яних млинців.

Святкові заходи, що присвячені Масниці, відбулися у Жовтневому районі. Народне гуляння 13 березня 2016 року у Новобаварському парку пройшло під патронатом Харківського міського голови Г.А. Кернеса та при сприянні першого заступника Харківського міського голови І.О. Терехова, голови адміністрації Жовтневого району Т.А. Цибульник, депутата Харківської обласної ради О.Ю. Ткаченка.

Стараннями учасників та організаторів була створена атмосфера справжньої Масниці. Парк, прикрашений дитячими малюнками, майорів виробами, кульками, яскравими костюмами учасників свята.

Дорослі та діти із задоволенням брали участь у святкових гуляннях, веселих конкурсах, переглянули концерт, взяли участь у розіграші лотереї, скуштували смаколиків та польової каші. Всі присутні водили хоровод навколо головної героїні свята – опудала Масниці, яка наприкінці свята запалала яскравим полум’ям. За легендою цей вогонь допоможе людям позбутися всього дурного, в масничному вогні згорять усі напасті та образи та прийде тепла сонячна весна та принесе багатий врожай.

Яскраве, веселе прощання з зимою запам’ятається радісним настроєм, посмішками. Святковій атмосфері сприяла і тепла, хоча і дощова, погода і передчуття весни у повітрі.

Чудова організація свята продемонструвала, що в Жовтневому районі вміють працювати конструктивно, творчо.

Гості залишали свято з теплим відчуттям та відкритим серцем.

ФОТОЗВІТ

Кiлькiсть переглядiв: 0